Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

13 d'agost del 2015

La LOSC compleix 25 anys

El passat dia 9 de juliol va fer 25 anys de la publicació de la Llei d’ordenació sanitària de Catalunya (LOSC), aprovada l’any 1990. Aquesta normativa, pionera a l’Estat espanyol, configura el nostre sistema de salut a partir d’un model públic, centrat en l’atenció a les persones, que respon a la realitat del nostre territori i a la seva història sanitària.

La LOSC defineix el manteniment i la millora de la salut de la població com a objectiu fonamental del sistema sanitari català i per assegurar-ne el compliment dissenya l’estructura i el funcionament del model a partir d’un conjunt de principis fonamentals, com ara l’accessibilitat universal, l’equitat, l’eficàcia i l’eficiència.

La normativa regula la creació del Servei Català de la Salut, un ens públic configurat per tots els centres, els serveis i els establiments sanitaris públics i de cobertura pública de Catalunya, i promou el naixement del Pla de salut, l’instrument principal de planificació sanitària.

Més informació

Tornar