Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

20 de juliol del 2015

Més de 20.000 catalans ja accedeixen a la seva informació clínica des de l'espai digital Cat@Salut La Meva Salut

  • Des d’avui, la ciutadania de tot Catalunya pot accedir a Cat@Salut La Meva Salut, espai d’informació clínica fins ara limitat a algunes regions sanitàries catalanes
  • Des de març, cada mes una mitjana de 2.500 usuaris sol•liciten l’accés a La Meva Salut, que cada cop disposa de més informació i de nous serveis
Un cop s’ha completat el procés de desplegament, amb la incorporació de tots els centres d’atenció primària de la Regió Sanitària Barcelona, més de 20.000 catalans ja accedeixen a Cat@Salut La Meva Salut, l’espai digital de serveis i consulta d’informació clínica amb un sistema d’accés per mitjà d’un codi d’usuari i una contrasenya. Aquest desplegament va començar a la Regió Sanitària Camp de Tarragona el passat mes de febrer i al llarg d’aquests mesos s’hi han incorporat tots els centres d’atenció primària de totes les regions sanitàries. Així, des del març passat, s’ha doblat el nombre de sol•licituds per fer-ne ús i s’ha passat dels 10.000 usuaris inicials als més de 20.000 actuals, xifra que representa la incorporació d’uns 2.500 nous usuaris cada mes.
 
Amb la posada en marxa de Cat@Salut La Meva Salut, a partir d’ara, les persones majors d’edat poden disposar de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital, accessible en qualsevol lloc i moment sense la necessitat d’acumular documentació. Aquest nou sistema d’accés, amb codi d’usuari i contrasenya, s’afegeix a la possibilitat d’accedir-hi per mitjà de certificat digital.
 
A través d’aquest espai, els ciutadans ja poden accedir també a altres serveis com ara el pla de medicació vigent, el document de voluntats anticipades presentat en el Registre departamental, demanar dia i hora de visita per als centres de l’ICS i del Consorci Sanitari de Terrassa, canviar de professional per als centres d’atenció primària (CAP) que gestiona l’ICS o demanar cita per a vacunacions internacionals. En una segona fase, està previst incorporar altres serveis, com ara una agenda de visites personalitzada per a cada ciutadà, la possibilitat de declarar-se donant d’òrgans o informació sobre les intervencions quirúrgiques amb temps de garantia. Fins al moment, la consulta d’informes clínics i del pla de mediació de la recepta electrònica són els serveis més consultats pels usuaris.
 
Cat@Salut La Meva Salut (LMS), impulsat pel CatSalut, va iniciar el seu desplegament l’octubre passat de forma pilot a 33 equips d’atenció primària (EAP) d’arreu de Catalunya. A partir del mes de març, l’espai digital s’ha estès a tots els centres d’atenció primària del territori i aquest mes ha finalitzat la seva implantació total a totes les regions sanitàries.
 
El Pla de salut de Catalunya
El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu la consolidació i l’impuls de Cat@Salut La Meva Salut (LMS), per tal d’afavorir la participació, l’autonomia i la coresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la salut pròpia. El CatSalut ha concebut l’espai perquè esdevingui un entorn en què els ciutadans interactuïn, a través del seu ordinador o d’altres dispositius mòbils, amb els professionals del sistema sanitari públic i amb el CatSalut per abordar qüestions relacionades amb informacions i prestacions de l’asseguradora pública.
 
De la mateixa manera, el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 també preveu la l’actualització constant amb la incorporació de noves informacions i serveis per tal de posar a l’abast de la ciutadania eines perquè puguin tenir cura de la salut pròpia.
 
Totes aquestes millores s’emmarquen dins de les polítiques del CatSalut per apoderar el ciutadà i situar-lo en el centre d’un model orientat a donar resposta a les necessitats de les persones.

Més informació: C@tSalut La meva Salut

Tornar