Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

14 d'agost del 2014

Salut Pública recorda que les altes temperatures poden afavorir alguns brots de toxiinfeccions alimentàries

Els factors que més contribueixen a les toxiinfeccions alimentàries són la manca de neteja, la cocció insuficient, la contaminació entre els aliments crus i aliments ja cuinats, i la temperatura inadequada de conservació

Durant els mesos d'estiu es creen condicions favorables perquè apareguin alguns tipus de toxiinfeccions alimentàries. Les altes temperatures, unides al canvi d'hàbits i el fet de preparar menjars per consumir fora de casa, poden augmentar els riscos de contaminació alimentària.
 
L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) destaca que els factors contribuents més habituals en les toxiinfeccions alimentàries, segons les dades recollides els últims anys, són la manca de neteja dels estris, mans i altres superfícies de contacte amb els aliments, la cocció insuficient dels aliments, la contaminació creuada entre els aliments crus i aliments ja cuinats i la temperatura inadequada de conservació. Per corregir aquests factors es recomana seguir consells de seguretat en funció de cada etapa per la qual passen els aliments, des de la compra fins el consum.
 
Així mateix, l'Agència de Salut Pública reitera que sempre cal tenir en compte les quatre normes bàsiques de seguretat alimentària: netejar les mans, estris, superfícies i aliments; separar els aliments crus dels cuinats, així com també utilitzar estris diferents per manipular els uns i els altres; coure suficientment els aliments i reescalfar correctament el menjar en cas que s'hagi de tornar a consumir, i refredar tan aviat com sigui possible els aliments cuinats, ja que no és recomanable mantenir-los a temperatura ambient durant més de dues hores.

4 normes per garantir la seguretat dels aliments que preparem

Consells de seguretat alimentària per a gent gran

Consulteu també els Consells per a l'estiu del Canal Salut 

Tornar