Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

28 d'octubre del 2022

“Sumar pel ciutadà i pel professional” centra la VI Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica C-17

Marc i procés d’avaluació dels serveis clínics en xarxa: beneficis que aporta als pacients, professionals i sistema sanitari

Avui s'ha celebrat a l’Aula Magna de l’Hospital General de Granollers la VI Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica d’Atenció Especialitzada C-17. La Jornada d’Innovació de la C-17 és una trobada anual per compartir els avenços i les propostes del model col•laboratiu que està desplegant l’aliança integrada per l’Hospital Universitari de Vic (Osona), l’Hospital General de Granollers, l’Hospital Universitari de Mollet, l’Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental) i l’Hospital Clínic (Barcelona).

La jornada ha estat inaugurada per l’Alcaldessa de Granollers, Sra. Alba Barnusell, el director general de l’Hospital General de Granollers, el Dr. Rafael Lledó i la coordinadora de l’Aliança C-17, la Dra. Cristina Iniesta.

En la VI edició de la Jornada s’ha presentat el procés d’avaluació dels set anys de funcionament de l’Aliança, endegat conjuntament amb CatSalut, presentant el marc, la metodologia i els àmbits d’intervenció.

Durant la Jornada s’han exposat quatre intervencions d’un total de vint-i-dos que actualment es troben en procés d’avaluació assistencial i econòmica: el diagnosi molecular del càncer de pulmó; el càncer de mama; el malalt isquèmic i les urgències 24x7 d’Otorinolaringologia. I també s’ha informat dels processos assistencials compartits que entren en agenda pel proper any.

Seguidament, s’han presentat els set projectes que optaven al premi ROCHE Farma als projectes d’innovació, per contribuir a assolir els reptes de l'Aliança C-17. La Sra. Rita Casas, directora regional de Roche Farma, ha lliurat el premi al projecte guanyador: Brúixola, suport i millora de l’experiència de pacients amb càncer de pulmó que s’atenen en diversos dispositius assistencials de la C-17 liderat per la Sra. Marta Barahona, cap d’Atenció a la ciutadania, i el Sr. Joan Fernando Peidró, de l’àrea d’Experiència Pacients, de l’Hospital Clínic.

A la part final de la jornada els directors generals dels centres que conformen l'aliança estratègica C-17 han presentat les conclusions de la Jornada. En finalitzar aquesta intervenció s’ha donat pas a la cloenda que ha estat realitzada pel Dr. Ignasi Carrasco, director de l’Àrea Assistencial del CatSalut.

L’aliança estratègica C-17

El 13 d’abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col•laboració entre l’Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l’objecte d’establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut, amb una població de referència aproximada d’un milió i mig de persones.

La xarxa s’orienta a la ciutadania i als professionals per oferir l’atenció més adequada en el servei més idoni. D’aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar plegats.

Aquest conveni compta amb el suport institucional del Servei Català de la Salut, que en el seu Pla d’acció compta amb la línia 11, dedicada a alinear les organitzacions als objectius del sistema sanitari, amb el foment d’aliances estratègiques que assegurin una visió territorial de conjunt i l’escalabilitat en la prestació de serveis sanitaris.

 

Tornar